Machiaj pentru brunete

Desi de multe ori iesim in evidenta doar datorita culorii parului, exista si situatii in care este necesar sa asortam acesteia un machiaj de calitate.

Machiajul se realizeaza in primul rand in functie de fizionomia fetei, dar trebuie sa tinem cont si de nuanta parului, de culoarea ochilor sau de cele ale hainelor ce urmeaza a fi imbracate.

Nu mai reprezinta un secret pentru nimeni faptul ca la baza machiajului stau fondul de ten si pudra pentru machiaj, ce trebuie sa aiba culori cat mai naturale si mai apropiate de nuanta tenului.

Nu trebuie insa sa ne incarcam foarte mult fata cu fond de ten deoarece contrastul dintre aceasta si parul de culoare neagra ne va da aparenta unei fete aspre.

Nu uitati sa folositi blush-urile in nuante calde. Trebuie insa evitate nuantele de culoare deschisa pentru ca acestea ne pot imbatrani.

Culorile ocru si bronz natural ne scot cel mai bine in evidenta contururile fetei, iar pentru tenul contrastant cele mai potrivite culori sunt nuantele de fildes sau de bej.

Fardul de obraz trebuie aplicat cu foarte mare atentie pentru a nu crea o senzatie de batranete si oboseala.

Secretul uitat: machiajul ochilor

Ceea ce putine dintre noi stiu insa este faptul ca machiajul ochilor trebuie sa fie foarte corect facut si este diferit in functie de culoarea ochilor nostri.

Astfel, brunetele cu ochi caprui pot folosi cea mai variata gama de culori, dar cele mai indicate sunt roz, maro sau verde.

Naturaletea ochilor poate fi scoasa in evidenta cu ajutorul unui rimel, ce va fi folosit pentru a desena un contur fin (maro daca avem pielea de culoare deschisa sau negru daca tenul este mai inchis). Pe gene putem aplica un rimel de culoare neagra sau maro.

Rujul nu este un „must have” deoarece brunetele nu trebuie sa isi evidentieze in mod special buzele.

Brunetele cu ochi verzi sunt destul de limitate in alegerea culorilor. Gama coloristica de baza este alcatuita din negru, maro sau roz si masliniu, dar se pot folosi la fel de eficient si nuante aurii sau argintii.

Daca avem un ten ceva mai inchis este ideal sa folosim o combinatie de culori (maro si verde de exemplu), iar tenului palid ii putem da viata folosind nuante de violet.

Rujul ce va fi asortat cu acest machiaj poate avea culori ca rubin, coral sau roz inchis.

Brunetele cu ochi albastri sunt intalnite destul de rar iar machiajul acestora trebuie realizat din nuante sidefate.

Sprancenele brunetelor nu necesita un machiaj deosebit

In cazul doamnelor cu parul negru sprancenele nu necesita un tratament special. Este suficient sa ne evidentiem sprancenele cu care am fost dotati „de mama natura”.

Machiajul buzelor nu este o necesitate si ne permite sa folosim o gama variata de culori. Alegerea acesteia depinde foarte mult de evenimentul la care vom fi prezenti si de fizionomia fetei.

Tenul inchis poate opta pentru anunte de culoarea vinului sau rosu burgund, iar daca avem tenul deschis culorile ideale sunt nuantele de maro deschis sau de culoarea piersicii.

Rujurile de culoare roz sunt de evitat deoarece ne pot face pielea palida.