Brunetele sunt foarte sigure de sine

Cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont inainte de a ne vopsi parul in negru

Atunci cand dorim sa ne vopsim parul ne gandim in primul rand la culoarea galbena. Blondele ies mai usor in evidenta, sunt mereu in centrul atentiei, dar sunt tratate de cele mai multe ori ca un copil rasfatat.

Daca aruncam o privire insa asupra ultimelor tendinte, o sa observam ca parul negru este din ce in ce mai apreciat, datorita seriozitatii si a puterii de lupta cu care sunt asociate brunetele.

Indiferent de culoarea parului trebuie sa fim constiente ca vopsitul in culoarea neagra nu se face fara suferinta, iar inainte de a ne apuca de acest lucru trebuie sa fim atente la cateva detalii.

„Intunericul” nu este niciodata prea negru

Sprancenele sunt unul dintre primele lucruri la care trebuie sa ne gandim. In cazul in care vom face o schimbare semnificativa a culorii parului (de la blond spre negru de exemplu), nu trebuie sa uitam sa ne vopsim si sprancenele in aceeasi culoare ca cea folosita pentru par.

Ar fi bine daca vopsirea sprancenelor ar fi realizata intr-un salon de infrumusetare, deoarece substantele folosite la realizarea vopselelor sunt toxice, iar acasa exista riscul ca vopseaua sa ne intre in ochi.

Atentie insa la vopseaua folosita, deoarece aceasta ne poate provoca alergii. Culorile inchise contin o anumita concentratie de PPDA ce poate cauza reactii cutanate dintre cele mai grave: arsuri, mancarime sau umflare a scalpului.

Este esential ca inainte de a ne vopsi complet sa apelam la teste pe o suprafata mica a parului pentru a vedea daca vopseaua este tolerata  de catre organism.

Nuantele de negru nu sunt intotdeauna foarte inchise, deoarece sunt obtinute in urma unui amestec de culori ce serveste anumitor scopuri. Astfel, persoanele cu par saten pot folosi ca si culoare de baza o tenta foarte inchisa de violet, in timp ce o persoana carunta poate opta pentru o tenta de negru cu nuante albastrii.

Este important sa ne adaptam machiajul pentru noua culoare a parului

Inainte de a ne alege nuanta dorita, este bine sa ne gandim si asupra intretinerii parului. Daca aceasta este doar putin mai inchis fata de culoarea naturala, intretinerea va fi destul de usoara, dar daca optam pentru o schimbare radicala de culoare trebuie sa ne asteptam la radacini vizibile dupa o perioada destul de scurta de timp.

In acest caz, procesul de vopsire va trebui reluat la fiecare 3 – 4 saptamani, iar acest lucru va duce la costuri destul de ridicate, iar timpul nostru va fi din ce in ce mai plin.

Machiajul obisnuit devine deja o amintire. Machiajul potrivit parului de culoare deshisa devine deja o problema in cazul brunetelor, deoarece ne poate accentua paloarea tenului si creeaza un contrast neplacut.

In acest caz putem apela cu incredere la un blush roz sau un auriu putin mai inchis, iar daca avem indoieli cu privire la machiajul ochilor nu trebuie sa uitam ca un ochi de pisica ascutit arata intotdeauna bine.

Accesoriile vor trebui schimbate si asortate noii culori a parului, asadar va trebui sa iesim la cumparaturi, dar nu trebuie sa ezitam, deoarece o facem pentru frumusetea noastra!