Brunetele sunt unele dintre cele mai loiale femei

Culoarea parului ne poate transmite informatii asupra starii de sanatate

Femeile sunt in general judecate dupa culoarea parului. Indiferent daca suntem brunete sau roscate, prejudecatile emise de-a lungul timpului ne impart in anumite categorii. Astfel, roscatele sunt temperamentale si vulcanice, blondele sunt mai putin inzestrate de la natura pe plan intelectua,l iar brunetele sunt serioase si loiale.

Indiferent de aceste prejudecati, este clar ca oamenii isi creeaza prima impresie bazandu-se pe culoarea parului, iar ultimele studii in domeniu tind sa le dea dreptate.

Trasaturi de personalitate pentru parul de culoare neagra

Brunetele sunt considerate o prezenta exotica in Europa. Loiale, luptatoare si retrospective, brunetele sunt preocupate si de latura ezoterica a omenirii: de unde venim, cine suntem si incotro ne indreptam.

In acelasi timp acestea sunt grave si concentrate asupra dezvoltarii personale, dar manifesta uneori tendinta de a se indoi de sine.

Profesionalismul de care dau dovada si cunostiintele teoretice si practice acumulate in urma numerosilor ani de studiu le prevad o cariera profesionala stralucita. De altfel, cei mai numerosi castigatori ai premiului Nobel fac parte din categoria brunetilor.

Datorita acestor calitati native, brunetele se indreapta spre profesii ce necesita un proces de invatare continuu si multa dedicatie. Medicina, cercetarea stiintifica sau psihologia sunt domeniile in care brunetele se simt cel mai bine.

Problemele de sanatate cel mai des intalnite in cazul brunetelor

Prejudecatile asupra culorii parului sunt  valabile si in cazul problemelor ce ne afecteaza sanatatea. Genele ce sunt responsabile de culoarea parului decid in mare parte si profilul nostru medical.

Spre exemplu, sunt foarte bine cunoscute prejudecatile ce ne indica faptul ca blondele prezinta cel mai ridicat risc de cancer de piele, iar roscatele au o sensibilitate crescuta la durere. Aceste judecati au fost emise insa in urma unei perioade indelungate de studiu si ar fi bine sa le ascultam, deoarece acesta este modul cel mai clar in care corpul nostru ne protejeaza si ne avertizeaza impotriva pericolelor viitoare.

Cea mai intalnita problema ce afecteaza brunetele este caderea parului. Brunetele au parul cu cel mai inalt continut de melanina, dar aceasta poate avea si efecte nedorite (unn numar scazut de foliculi) fapt ce duce in final la un risc crescut de pierdere a parului.

Aceasta problema este accentuata si de faptul ca firul negru de par este mult mai gros fata de altele, iar atunci cand acesta cade, locul lasat liber este mult mai vizibil.

Daca genetica nu o putem schimba, putem incerca sa inlaturam acest neajuns printr-un regim alimentar bogat in fier. Astfel, fulgii de ovaz, broccoli sau spanacul nu ar trebui sa ne lipseasca din nici un meniu.

Considerat un avantaj, nivelul ridicat de melanina din par impiedica metabolizarea rapida a nicotinei, astfel incat aceasta este retinuta pentru un timp mai lung in organism. Cu cat gradul de nicotina este mai ridicat, cu atat cresc sansele sa devenim dependenti de tigari.

Desi cel mai indicat ar fi sa renuntam la tigari, daca nu reusim sa facem acest lucru trebuie sa consumam mai multe alimente bogate in vitamina C (citrice, broccoli sau ardei), deoarece acestea ne vor ajuta sa ne imbunatatim functia hepatica.