Brunetele sunt tenace

Machiajul brunetelor cu ochi caprui

Ochii caprui sunt de o frumusete aparte. Melancolici sau arancand fulgere, tristi sau stralucitori, acestia au facut ravagii in inima barbatilor inca din cele mai vechi timpuri.

Persoanele inzestrate cu ochi caprui sunt de regula senzuale si foarte romantice, iar norocoasele in acest caz sunt brunetele, ce detin cel mai mare procent de ochi caprui.

Pentru a sublinia farmecul acestor ochi este necesar sa apelam la un machiaj delicat.

Un machiaj reusit incepe prin aplicarea unei baze sofisticate

Cum orice lucru are un inceput, si machiajul ochilor isi are originea in aplicarea unei baze de cea mai buna calitate. Aceasta are rolul de a nivela tenul si de a pregati pielea pentru pasii urmatori.

Urmatoarea etapa este aplicarea unui strat foarte subtire de fond de ten. Atentie sa nu depasim masura, deoarece aplicarea unui strat mai gros poate duce la impresia unei masti. Fondul de ten va fi aplicat cu degetele si intins usor pana va acoperi toate asperitatile.

Fardul va trebui aplicat doar in zonele in care pielea este cea mai intinsa, pentru a obtine o suprafata plana pe care vom aplica machiajul final.

In cazul in care machiajul va fi realizat dupa o noapte de nesomn si ochii vor fi umflati, este necesar sa aplicam o crema speciala ce va inlatura acest neajuns.

In cazul in care avem pistrui este neaparata nevoie sa folosim un corector, pentru a estompa intensitatea acestora.

Ar fi de dorit ca in zona pleoapelor sa fie aplicat numai un strat foarte subtire de baza, pentru a putea nivela corespunzator si a hidrata in acelasi timp pielea.

Ochii caprui necesita un machiaj deosebit

Cea mai potrivita culoare a fardurilor trebuie aleasa in functie de intensitatea ochilor nostri.

Astfel, ochii caprui deschis vor fi evidentiati cel mai bine de nuantele maro. In acest caz este bine sa evitam culorile prea indraznete sau foarte intunecate. Fardurile in culori mai inchise se vor aplica pe pleoapa mobila, iar cele in nuante deschise sau neutre vor fi aplicate pe partea de jos a pleoapei.

Ochii de culoarea mierei se impaca cel mai bine cu nuantele aurii sau de sampanie, ce pot fi combinate (in functie de eveniment) cu mov deschis.  Pentru a contura si mai bine ochiul putem folosi un creion de culoare asemanatoare cu cea a obranzului.

In cazul ochilor cafenii deschis putem opta tot pentru gama coloristica descrisa mai sus, cu mentiunea folosirii unui creion de culoare maro.

Fardurile contrastante sunt cele mai folosite in cazul ochilor semi caprui. Culorile metalice pot fi folosite atat singure cat si in combinatie cu mov sau verde, dar trebuie sa evitam creioanele avand aceeasi nuanta cu fardurile.

Fardurile intense si fine pot fi folosite numai in cazul in care avem ochii de culoare caprui inchis. Sunt indicate nuantele de verde, mov sau maro, iar conturul ochilor va fi subliniat cu ajutorul unui creion neagru.

Desigur ca gama coloristica la care putem apela este mult mai bogata. Nu trebuie sa ne fie teama sa folosim si culori mai vii, precum violet fin, argintiu, fucsia sau negru.