Brunetele sunt cele mai sensibile

Diferentele fundamentale dintre blonde si brunete

Culoarea parului este o caracteristica ce ne marcheaza inca de la nastere. In functie de aceasta suntem incluse intr-o categorie sau in alta, dar un lucru ramane cert: zestrea genetica este influentata de culoarea parului.

Astfel, brunetele sunt caracterizate de o personalitate puternica si se inconjoara de un aer misterios ce poate fi cu greu descifrat de cei din jur.

Desi blondele sunt preferate datorita faptului ca sunt mai deschise la nou si mai copilaroase, brunetele raman in top atunci cand discutam despre casatorie, datorita loialitatii si a spiritului de sacrificiu de care dau dovada.

Iata cateva diferente intre brunete si blonde, ce au iesit la iveala in urma unor studii recente:

Brunetele petrec mai putin timp in fata oglinzii. In fiecare zi brunetele isi petrec in fata oglinzii (in medie) 66 de minute, in timp ce pentru blonde aceasta cifra urca pana la 72 de minute.

Brunetele au parul ceva mai rar decat cel al blondelor. Astfel, brunetele au 100.000 – 120.000 de fire de par, in timp ce blondele ajung la 120.000 – 145.000 fire. Acest lucru este datorat faptului ca parul are rolul de a ne proteja scalpul de radiatiile UV. Pe masura ce acesta este mai inchis la culoare inseamna ca este mai bogat in melanina (ce ne ofera un grad de protectie mai mare in fata radiatiilor daunatoare), brunetele necesitand astfel mai putine fire de par.

Brunetele sunt percepute mai inteligente, in timp ce blondele obtin sfaturi mai bune

Barbatii isi aleg partenerele in functie de experienta de viata si de culoarea parului propriu. Astfel, cel mai nou studiu efectuat ne demonstreaza ca acestia sunt atrasi de anumiti parteneri datorita gradului de interactiune pe care l-au avut in copilarie cu acea categorie.

Astfel, daca am crescut inconjurati de prieteni cu parul negru, este posibil sa ne alegem un partener cu parul de aceasta culoare.

Un studiu efectuat in 2009 de catre Universitatea Cornell ne arata faptul ca desi veniturile chelneritelor blonde sunt mai mici decat cele ale brunetelor, acestea primesc in general sfaturi mai bune si mai numeroase decat brunetele.

Acest fapt se datoreaza faptului ca blondul este asociat cu o fire copilareasca si imatura, ce trebuie sa fie sprijinita cu sfaturi mai multe si de calitate mai buna.

Brunetele sunt percepute inca de la prima intalnire mai inteligente si mai serioase. Lucru lesne de inteles, deoarece printre principalele trasaturi de caracter ale brunetelor se gasesc maturitatea, seriozitatea si incapatanarea de care dau dovada in urmarirea scopurilor proprii.

Desigur ca exista si situatii in care brunetele nu sunt intr-o situatie de invidiat in fata blondelor. Spre exemplu, acestea sunt predispuse sa devina dependente de nicotina, datorita nivelului ridicat de melanina din par.

Acest component natural ce ne protejeaza in fata radiatiilor solare are ca rezultat metabolizarea greoaie a nicotinei si retinerea acesteia mai mult timp in organism, lucru ce poate duce la un anumit grad de dependenta daca nu suntem destul de atente.

In acelasi timp, brunetele sunt mai predispuse la boli periculoase precum limfomul non – Hodgkin (una dintre cele mai agresive forme de cancer limfatic existente)